středa 15. října 2014

OUR FAVORITE PLACE: CUKRÁRNA ALCHYMISTA




Krasný večer všem,

chtěla bych vám představit cukrárnu/kavárnu, kterou jsem, ačkoliv to nemám daleko od baráku, poznala teprve nedávno. Je to CUKRÁRNA ALCHYMISTA! Najdete ji v jednom klasickém paneláčku na Letné. A i když jsem několikrát šla okolo, nikdy mě nenapadlo, co nádherného se skrývá uvnitř.
Kavárna je celá stylovaná do retro stylu. Jen, co vejdete, první republika na vás dýchá ze všech koutů. Obrazy, lustry, dřevěné stolky a židle a v neposlední řadě vystylovaní číšnici a číšnice. V zadní místnosti je i piano, polička s knihami či dětský koutek. To nejlepší vás ale teprve čeká. Z té zadní místnosti totiž vejdete téměř do ráje. Přesněji řečeno do krásné romantické zahrady, momentálně hrající všemi podzimními barvami. Nádherný trávník, spousta záhonů s květinami a dokonce i jezírko nebo jedna klícka s morčetem a druhá s kanárkem. Na chvilku doopravdy zapomenete, že nacházíte v rušném velkoměstě. Je to naprostá oáza pro duši i tělo unavené z náročného stylu života snad každého Pražáka.
Navíc si zde pochutnáte na skvělých dobrých dortech (například hruškový, mrkvový nebo třeba pomerančový cheesecake). Můžete si lahodnou kávu buď vychutnat přímo tady nebo si můžete koupit zrnkovou kávu namletou přesně podle vašeho přání. Já ale doporučuji skvělou domácí limonádu. Mňami.

Škoda jen, že už končí období vysedávání na zahrádkách. Ale až se budu na jaře učit na maturitu, bude to dost možná můj druhý domov.












 (Omlouvám se, že tu nejsou žádné fotky z interiéru, ale bylo tam příliš lidí a blbé světlo, na to abych tam mohla udělat alespoň trochu použitelné fotky)

Každopádně se můžete těšit na další články v téhle rubrice. Už máme vyhlídnuto několik hezkých Pražských kavárniček.:)

2 komentáře:

  1. Ta kavárna vypadá bezvadně! www.beautypusinka.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. U nás je tiež niečo na tento štýl, ale moc ľudí tam nechodí...:-)
    Dijoun&Klaudi

    OdpovědětVymazat